Store musikkfestivaler i Europa

I Europa er det utrolig mange utrolige festivaler, her kommer noen av dem, men absolutt ikke alle.roskilde

Roskilde, Danmark

Roskildefestivalen er en av Nordens eldste musikkfestivaler og huser store artister hvert år.Roskilde ligger i Danmark, og er cirka en halvtime unna København med bil. Hvert år så kommer det 80 000 pluss til festivalen, og her finner man artister for en hver smak. I 2013 kunne Roskilde festivalen hvise seg frem med headlinere som kraftwerk, Mettallica, Rihanna, og Queens of the Stone Age.

FIB (Festival Internacional de Benicàssim), Spania

Fire dager festival, Åtte dagers kamping med strand, varme og sol kombinert med store musikere som Queens of the stone age, The Killers og Arctic Monkeys gjør denne festivalen til en av de definitivt beste festivalene i Europa. De feirer sitt 20 år neste sesong, og man kan regne meg store navn og en skikkelig show ved Italias beste badeområder.

Hulstfred, Sverige

Hulstfred festivalen har tradisjonelt vært arrangert i Hultsfred, ved innsjøen Hulingen. Den har nå flyttet nærmere stockholm og arrangeres nå på STOXA, 40 minutter med bil utenfor Stockholm. Med headlinere som Arctic Monkeys, Fatboy Slim, og Mew, så må man regne med høy partyfaktor på denne festivalen.

Download festivalen, England

Downloadfestivalen er en tredagers, årlig rock og metalfestival arrangert i Donington park, England. Downloadfestivalen holdes vanlighvis i juni og utviklet seg fra Monsters of Rock festivalen som ble holdt i samme parken i fra 1980 til 1996. Drar man hit må man regne med doble trommer og band som Iron Maiden, Slipknot og Rammstein.