Annerledes festivaler

Norge har mange spennende festivaler å by på hver eneste sommer. Leter du lenge nok vil du også finne flere alternative og annerledes festivaler enn hva du vil finne i de større byene. Vi har tatt en titt på noen av landets morsomste festivaler ute i distrikts-Norge!

Karlsøyfestivalen

Karlsøyfestivalen er en festival som i seg selv er en protest mot materielle verdier og som tar avstand fra grådighet, konkurranse og lønnsomhet. Allikevel har de altså klart å få underholdning på plass flere år på rad. I 2016 arrangeres festivalen i perioden mellom 5. og 10. juli.

Riddu-Riddu festivalen

Dette er kanskje landets mest sjarmerende festival, som hvert år blir arrangert i Kåfjord kommune. Et herlig alternativ til de mer urbane festivalene. I 2016 fyller også festivalen 25 år, noe som betyr at det blir en ekstra feiring i sommer her.

Dyrsku’n i Seljord

Sommeren i Seljord sies å være helt spesiell. Liker du mat, biler og anleggsmaskiner kombinert med musikk er dette stedet for deg. Festivalen passer godt for barn også, da dyrene har en stor plass på festivalområdet.

Middelalderfestivalen på Hamar

På Domkirkeodden ved Mjøsas bredder kan du bli med på en reise helt tilbake til middelalderen. Dette er en festival med dans og musikk fra middelalderen og du kan selvfølgelig også kle deg ut som en ekte ridder!