De 5 merkeligste sommerfestivalene

Hvis du har tenkt deg på festival til sommeren, hva med å besøke noen av verdens merkeligste festivaler? Hva med en sumofestival i Japan eller hvis du har rødt hår – en egen festival kun for deg og andre med samme tilstand i Irland.

Sumofestival i Japan

At Japan har en av verdens merkeligste festivaler er ingen overraskelse, men at de har en egen Sumofestival hvor sumobrytere holder babyer til de begynner å gråte, den tar virkelig kaka! I Japan tror man fra gammelt av at babyer som gråter vokser, så hvis du trodde at den som ikke begynte å gråte stakk av med seieren vinner, tro om igjen!

Geitene tar over byen i Irland

Irland arrangerer faktisk flere av verdens rareste festivaler. Festivalen The Puck Fair arrangeres i byen Killorglin og går ut på å kåre en geit til byens konge i tre dager. Joda, det er den utkårede geita som skal bestemme i byen de neste tre dagene. Tror du ikke noe på dette, bør du kanskje se de med dine egne øyne!

Masseslagsmål og vodka

I byen Maslenitsa feirer man at endelig sommeren har ankommet med masseslagsmål og vodka en hel uke. Det er heldigvis ikke påmeldingsplikt for å være til stede.

Har du rødt hår?

En gladnyhet for alle med rødt hår og fregner! Utenfor Dublin arrangeres det en egen festival, hvor kun personer med rødt hår har adgang. Hva som skjer på festivalen er det altså få som vet, men kanskje det hjelper å farge håret?

Tomatsaus i Spania

Spania er mye mer enn tyrefekting og tango. I Valencia kan du være med på en helt spesiell tomatsaus-krig hver eneste sommer under festivalen La Tomatina. Pass på hva du har på deg denne dagen!