Matfestivaler

Det finnes snart like mange matfestivaler som det finnes musikkfestivaler i Norge. Bare det å finne de beste tar lang tid, men et godt tips er å følge etter lukta. En god matfestival kjenner du igjen på flere kilometers avstand!

Bergen matfestival

Bergen matfestival blir arrangert rundt om i hele Bergen sentrum hver vår. Lokale bønder har tatt turen ned til byen for å selge kortreist mat, men også fisken har en sentral plass på festivalen. Dette er en by-fest helt utenom det vanlige og som bare må oppleves.

Skudenes matfestival

Skudenes på Karmøy arrangerer en helt fantastisk matfestival hver sommer. Området er kjent for sjømat, men også andre spesialiteter som kjennetegner Vestlandet. Festivalen har fokus på lokal mat og hvis man er glad i fårekjøtt er dette stedet å reise til denne sommeren.

Smakfest!

Hva er vel bedre enn å reise på matfestival i Tromsø? Nordens Paris inviterer til matfestival hver sommer og har fått navnet SMAKFEST! I 2015 var det hele 70.000 som tok turen til festivalen, for å smake på alt fra torsketunger til bacalao. Smakfest har mat representert fra hele Nord-Norge.

Matfestivalen i Lofoten

Det er bare å drømme seg bort med en gang. Midnattssol, stille hav og herlige dufter. Matfestivalen i Lofoten er kanskje landets vakreste matfestival. Her blir du servert tørrfisk og andre lokale retter i ulike varianter. Mer eksotisk enn dette får man det ikke i Norge!