Festlige festivaler

Når man hører ordet festival, er det fort gjort å tenke på de klassiske musikkfestivalene, men det finnes faktisk mange andre typer festivaler. For å si det enkelt, så finnes det festivaler for enhver smak, og vel så det. Derfor er det ingen grunn til å sitte hjemme i sommer. Kom deg heller til en herlig festival, enten i Norge eller i utlandet, og opplev noe nytt og spennende.

Morsomme festivaler

Humorfestivaler, som blant annet arrangeres i Bergen, i Stavanger og på Høylandet, passer fint for de som gjerne vil trimme lattermusklene. På en humorfestival kan man oppleve standup og revy, og man kommer garantert ikke til å kjede seg.

Matfestivaler med og uten mening

Matfestivaler er et morsomt alternativ til musikkfestivaler, og under en matfestival kan man smake på herlig og spennende mat. Noen matfestivaler legger vekt på lokal mat eller tradisjonsmat, mens andre serverer mat fra hele verden. Og dersom en klassisk matfestival ikke fenger, kan man dra på en litt mer uvanlig matfestival, som Gamalostfestivalen. Hvis man heller vil leke med maten, kan man dra til Gloucestershire i Storbritannia, og bli med på det som kanskje er verdens merkeligste ostefestival. Her trilles en ost ned en bratt bakke, og deltakerne skal løpe etter den og prøve å fange den. Tomatfestivalen i Spania egner seg også best for den som vil leke med maten, og her gjelder det å ta på klær som kan bli skitne, for ingen er trygge når tonnevis av tomater blir kastet rundt i gatene.gamerheader

Spillfestivaler

Hvis du liker spill og moro, kan du slenge deg med på en brettspillfestival. Slike festivaler arrangeres faktisk flere steder i landet, og de passer like godt for voksne som for barn. Hvorfor ikke gå i barndommen og spille favorittspillene dine sammen med andrespillentusiaster. Det finnes også spillfestivaler der man både kan spille brettspill og dataspill/konsollspill. En sjakkfestival passer for den som liker sjakk.Pokerfestivaler er foreløpig ikke en trend i Norge, mye på grunn av de reglene vi har her i landet. Men andre steder i Europa er dette vanlig. Er man i utlandet, kan man oppleve pokerfestivaler blant annet i Irland. Her konkurreres det i de forskjellige pokergrenene, med hovedvekt på den mest populære, Texas Hold’em.

Andre sære festivaler

Noen festivaler er ganske vanskelige å klassifisere, som Vømmølfestivalen. Den arrangeres årlig i Verdal, og er en slags blanding av musikkfestival, humorfestival og karneval. Her kan man oppleve merkelige kostymer og kjøretøy i paraden, og dra på konsert eller talentshow. Festivalen trekker til seg deltakere og skuelystne fra nær og fjern.I Finland har det gått sport i å bære sin kjære på ryggen. Man kan, for eksempel, besøke verdensmesterskapet i kongebæring, for en litt annerledes sommeropplevelse. Festivalen byr også på musikk og lokalmat, i tillegg til mye annet spennende.

Tegnede festivaler

Hvis man liker tegneserier, er tegneseriefestivalen Raptus det rette valget. Her kan man oppdage både kjente og ukjente tegneserier, og bli kjent med andre som liker tegneserier. Festivalen er internasjonal, og det kommer gjester fra hele verden. Blant annet pleier festivalen å invitere kjente serieskapere til å holde foredrag. Man kan også se originalskisser og kjøpe både tegneserier og samlerobjekter. Hvis man elsker manga, finnes det også mange mangafestivaler, spesielt i utlandet. En animasjonsfilmfestival er en annen mulighet dersom man liker tegnet underholdning.Skal man på festival, finnes det altså veldig mange muligheter. De klassiske musikkfestivalene er spennende nok, men kanskje det frister med noe annet i sommer. Man kan i hvert fall ikke si at det ikke finnes en festival som man er interessert i, for det gjør det, enten her i Norge eller i utlandet. Oppfordringen blir altså å dra på festival og møte nye venner som har de samme interessene som deg. Det er sosialt, underholdende og veldig morsomt, for både ungdom og voksne.