Norges største festival 2015

Norge kryr av store og flotte festivaler. Av landets største festivaler kan Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, Stavernfestivalen, og Norwegian Wood nevnes, men den største av dem alle var Øyafestivalen i Oslo.

Flyttet til Tøyen

Øyafestivalen i Oslo har fått virkelig driv på seg etter at den flyttet fra Middelalderparken i Gamlebyen til Tøyen. Mange var skeptiske til flyttelasset, men det har gått over all forventning. Kanskje var Øyafestivalen 2015 en av de aller beste som har blitt arrangert under navnet, selv om artistene stort sett var norske.

Onsdag til lørdag

Øyafestivalen har også blitt utvidet fra tre til fire dager. Onsdagen 2015 ble åpnet av artister som Fay Wildhagen og Courtney Barnett og det i strålende vær. Synd at det er et stykke å hoppe til vannet i Tøyenbadet. Torsdagen fortsatte med en kvinnelig artist i verdensklasse, nemlig Lianne La Havas, men også rockegutta i Spectral Haze imponerte, sammen med duoen Run the Jewels. Fredagen skulle Ida Jenshus imponere hovedstaden, noe hun gjorde med stil. Det gjorde også Lars Vaular som hadde kommet fra Bergen. På toppen av lista sto Beck, som ikke alle mente var i toppform denne fredagskvelden. Lørdagen ble åpnet av deLillos, men det var nok Susanne Sundfør som imponerte mest på festivalens siste dag.